Brandin kiteytyksiä. Hissipuheita lyhyille ja pidemmille hissimatkoille. Lupauksen, vision ja mission määrittelyä. Konseptointia ja kommunikaatiostrategioita. Brandin kivijalan ja persoonan määrittelyä. Reaaliaikaista verbalisointia. Mainonnan suunnittelua kaikkiin medioihin. Copywriter-palvelut. Toimivat kontaktit ja yhteistyöverkostot kaupungin parhaiden filmiyhtiöiden, valokuvaajien ja muiden tekijöiden kanssa.

Mainosotsikko, slogan, kiva radiomainos?

Nämä saattavat syntyä nopeasti, mutta harvemmin toimiviksi niin, ettei niiden takana ole ajattelua brandin olemuksesta, erottuvuudesta, puheentyylistä, persoonasta, missiosta ja peruslupauksesta – siis siitä mitä se haluaa vastanottajalle luvata.

Voi kuulostaa vähintään puolen vuoden työltä ja kuusinumeroiselta laskulta, mutta ei ole sitä kun tekee sen kokemuksella ja näkemyksellä.

Pyörä on jo keksitty.

Kaikkea ei aina tarvitse keksiä uudestaan, vaikka monet toimistot niin haluavat kustannussyistä tehdä. Voi toimia toisinkin. Katsotaan ensin mitä brändi on syönyt, ja mikä siitä on käyttökelpoista – usein sitä on paljonkin.

Sitten mietitään miten haluamme erottua kilpailijakentästä eri tavalla kuin tähän asti. Vaatiiko se vision ja mission kirkastamista vai ei. Jos vaatii niin sitten tehdään, jos ei niin sitten ei.

Kevyt kilpailija-analyysi vie eteenpäin. Senkään tekeminen ei päiväkausia vie, kokemus ja terve järki nopeuttavat hommaa.

Ensin kivijalka, sitten puujalka.

Ja sitten tullaankin jo brandin olemukseen. Mikä se on? Mikä siinä on mielenkiintoisinta, mitä olisi kommunikoitava vastaanottajalle ja miten. Mikä on se kivijalka, jolla talomme seisoo?

Sen jälkeen puhutaan toimenpiteistä. Tarvitaanko räväkkä slogan, aina ei välttämättä. Tarvitaanko mainontaa? Joskus, mutta aina ei sitäkään. Usein jo lupauksen kirkastaminen vie eteenpäin omassa organisaatiossa. Kasvuun tarvitaan tietysti ulkoistakin panosta.

Kas näin. Eihän se kovin monimutkaista ole.

Jussi Turhala.

Kokemusta brändikivijalkojen rakentamisesta jo 30 vuoden ajalta.
Ampparit
Liikenneturva
Kulttuuritalo
Are
Lemminkäinen
Hiljaiset.fi
Veikkaus
Hometalkoot

Viimeisin löytyy tästä

Tavuja perkele.

jussi@turhala.fi
Kimmontie 11, 00610 Helsinki
+358 400 653 331