On etätyötä ja sitten on Itätyö.

Suomessa on nykyään enää yksi vuodenaika, nimittäin marraskuu. Ihmisen työteholle ja luovuudelle yllättäviin aikoihin kohdattava marraskuu ei tee hyvää.

Itätyö on Thaimaassa sijaitseva sadan neliön kerrostaloasunto, jossa ideat todistetusti sinkoilevat. Siellä on keksitty viimeisen vuoden aikana monta markkinointikonseptia, joukko sloganeita sekä tukku radio- ja filmikäsikirjoituksia, joita – näin uskallan väittää – ei olisi Suomen marraskuissa syntynyt.

Itätyö sijaitsee kymmenen vuotta vanhassa kerrostalossa, Royal Residence -condossa, joka on pohjoismaalaisten omistuksessa. Kämppä on ylimmässä kerroksessa, partsi merelle päin.

Kaikki tilat ja infra ovat länsimaisten standardien mukaisia. Alakerrassa on respa, joka hoitaa kaikki juoksevat asiat, kuten pesulapalvelut (oma konekin on), kuljetusten tilaukset jne. Huoneistokohtainen wi-fi on riittävän nopea.

Huoneistossa on pesukone, keittiö varusteineen, olohuone sekä yksi iso makuuhuone, jossa yöpyy kaksi toisiinsa fyysistä vetoa tuntevaa ihmistä, ja jos ei vetoa ole, sängyt saa erilleen. Olohuoneessa voi yöpyä myös. Kylppärissä on kylpyamme ja erillinen suihku. Pihalla iso uima-allas ja ihan ok kuntosali.

Itätyö sijaitsee Pattayalta puolen tunnin tuk-tuk – matkan päässä. Pattaya tietysti tuo kaikkien mieleen vähän toisenlaisen tuk-tukin, mutta täällä Ban Amphurin kalastajakylässä synti ei hypi silmille. Toki sitä löytää jos haluaa, mutta siis riittävän kaukaa.

Suvarnabhumin lentoasemalta matkaa Itätyöhön on puolitoista tuntia taksilla (n. 40 e). Kun hyppää Finskin iltakoneseen 17.30, on kymmeneltä aamulla jo parvekkeella suunnittelemassa. Aikaero 5 h Suomeen toimii juuri oikein päin. Aamulla muutaman tunnin tiukka työrupeama, meilit Suomeen ja skypet sitten kun Suomi herää.

Itse Ban Amphur on tyypillinen thaimaalainen kylä. Ravintoloita on muutamia, niissä äyriäispainotteisen lounaan/päivällisen saa parilla eurolla. Ja juu, 600 ml Chang maksaa bout euron.

Jomtienille päin alkaa suurten hotellien ketju, joten sitäkin huvia on lähellä. Venäläisten katoamisen myötä aika hiljaista on viime aikoina ollut myös high seasonina, mutta sehän ei työtätekevää suomalaista kauheasti haittaa. Itse olen nyt täällä ollut talvella, keväällä ja kesällä ja jopa heinäkuussa tuntui nastalta, varsinkin kun omat heinäkuut ovat niitä marraskuita.

Itätyön herkkua Turhala Oy tarjoaa hintaan 200 € / viikko. Hinta sisältää asumisen, poislukien käytetty sähkö ja vesi, joka pitää maksaa erikseen, mutta se nyt ei ihmeitä ole. Ensi tammi-, helmi- ja maaliskuu ovat buukatut, mutta muuten on vielä tilaa.

Jos kiinnostaa, niin nykäise reilusti hihasta, kuten sanonta kuuluu.

Tavuja perkele.

jussi@turhala.fi
Kimmontie 11, 00610 Helsinki
+358 400 653 331